Adatvédelem

Tiszteletben tartjuk vásárlóink magánéletének védelmét, ezért kizárólag olyan információkat gyűjtünk, amelyek a meghatározott cél(ok) szempontjából elengedhetetlenek.

Kik vagyunk?
Vállalatunk, az IKEA Lakberendezési Kft., (székhelye: Örs vezér tere 22. 1148 Budapest, Magyarország) mint adatkezelő, elérhető a következőkben említett adatvédelmi jogokkal kapcsolatban a +36 06 1/460 3160-as telefonszámon, e-mail-ben az alábbi címen: ikeahu.info@ikea.com vagy postán: IKEA Lakberendezési Kft., Data privacy, Örs vezér tere 22. 1148 Budapest, Magyarország.
Késedelem nélkül, de legkésőbb 1 hónapon belül válaszolunk, hacsak a jogi feltételek a válaszadásra 2 hónapos hosszabbítást lehetővé nem teszik.

Mit gyűjtünk és miért?
Ha IKEA Family klubtagságra jelentkezel, kérjük, add beleegyezésedet, hogy ezzel kapcsolatban a személyes adataidat kezelhessük. Személyes adataid kezelése az IKEA Family klubtagsághoz szükséges.
A regisztrációkor rendelkezésünkre kell bocsátanod az azonosításhoz szükséges alapadataidat és elérhetőségeidet, hogy később kapcsolatba léphessünk veled, továbbá meg kell adnod a születési évszámodat is, hogy ezzel igazoljuk jogosultságodat az IKEA Family klubtagsághoz. Az IKEA Family klubtagság felhasználói feltételei ugyanis meghatározzák a minimális életkort.
Gyűjtjük továbbá az adatokat a vásárlásaidról és a visszavitt termékekről az áruházainkban, illetve az online vásárlási felületünkön, hogy IKEA Family klubtagként elérhetővé tegyük számodra az elektronikus nyugta szolgáltatásunkat, továbbá eladási és marketing célból, hogy ajánlatainkat kifejezetten személyre szabottan neked küldhessük.
Azért, hogy még inkább az igényeidnek megfelelő ajánlatokról értesíthessünk, dönthetsz úgy, hogy demográfiai adatokat is megadsz magadról, és beállíthatod az érdeklődésednek megfelelő területeket a választékunkra vonatkozóan.
Ehhez ellenőriznünk kell, hogy az IKEA Family felhasználói feltételei szerint a klubtagságod aktív-e, gyűjtjük az információkat a velünk kapcsolatos tevékenységekről, például hogy bejelentkeztél-e az IKEA Family weboldalra, megnyitottad az e-mailünket, vagy részt vettél-e az IKEA Family klub tagjai számára szervezett eseményeken.
Amennyiben a bejelentkezéshez az IKEA Family fiókodba a Facebook azonosítódat használod majd, akkor a Facebook által rendelkezésre álló adatokat kizárólag igazolás céljából használjuk.
Ha elfogadod a marketingkommunikációs tevékenységet, akkor termékeket és szolgáltatásokat ajánljunk, valamint tájékoztassunk az újdonságainkról és eseményeinkről.

Ki kapja meg az adataidat?
A személyes adataidat az IKEA Family klubtagságod érdekében kezeljük szerződéses partnereink támogatásával, akik olyan szolgáltatásokat nyújtanak nekünk, mint az IKEA Family adatbázisainak működtetése, az IKEA Family weboldalával és az IKEA Family klubtagokkal való kommunikáció. Nem szándékozunk az adatokat továbbítani vagy kezelni az EU-n kívül.
A személyes adataidat marketingkommunikáció céljából a szerződéses partnerek kezelik, illetve dolgozzák fel, akik segítenek az ilyen jellegű kommunikáció előkészítésében és terjesztésében.

Meddig zajlik az adatgyűjtés?
Az IKEA Family tagságoddal kapcsolatban gyűjtött adatok kezelése mindaddig zajlik, amíg az IKEA Family felhasználói feltételekben meghatározott érvényesség fennáll.
A marketingkommunikáció céljából feldolgozott személyes adataidat a beleegyezésed visszavonásáig kezeljük.

A jogaid
Bármikor jogosult vagy hozzáférni a veled kapcsolatos adatokhoz, kérheted azok helyesbítését vagy törlését. Jogod van ahhoz is, hogy korlátozd az adatok feldolgozását, vagy tiltakozz feldolgozásuk ellen. Jogod van az adathordozhatósághoz is, ez azt jelenti, hogy kérésedre elküldjük neked az általunk kezelt adataidat számítógép által olvasható formátumban.

A beleegyezés visszavonása
Jogod van bármikor visszavonni a beleegyezésedet, hogy az IKEA Family saját céljaira feldolgozza az adataidat, de ebben az esetben az IKEA Family klubtagságod megszűnik, és az elektronikus nyugtákat a továbbiakban nem éred el, mivel azokhoz csak az IKEA Family klubtagok férnek hozzá.
Jogod van bármikor visszavonni a hozzájárulásodat a marketingkommunikációs tevékenységhez. Ilyen esetekben megszüntetjük a marketingkommunikációt.

Profilkészítés
A fent említettek szerint elemezzük a tőled kapott és a rólad készített adatokat, hogy javítsuk a kínálatunkat és a szolgáltatásainkat, így még vonzóbb termékekkel és szolgáltatásokkal jelentkezhessünk akár az elektronikus kommunikációs csatornákon vagy a weboldalunkon és a közösségi média hirdetéseken keresztül.
Jogodban áll tiltakozni az ellen, hogy direkt marketing profilozás alanya legyél, ezt a jogodat pedig a fent említett kapcsolatoknál kifogással élve gyakorolhatod.

A felügyeleti szerv
Jogod van panaszt tenni a nemzeti felügyeleti hatóságnál, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Az elérhetőségeket megtalálod a www.naih.hu weboldalon.